Cum nu sarbatorim noi

Jurnal de Belgia

Cred ca v-am mai spus ca eu sunt un fel de Grinch al sarbatorilor.

Atitudinea asta e cu atat mai vizibila de cand ne-am mutat in Belgia si pur si simplu nu mai trebuie sa fac figuratie. Cred ca toti anii de sarbatorit cu japca din Romania rabufnesc acum. Probabil dupa o pauza o sa revin la sentimente mai bune.

Ideea e ca am sechele din frageda pruncie. Trezitul la 4 sau 5 dimineata ca sa mergem la Biserica si sa luam lumina, eu imbracata si incaltata in haine noi si nepurtate, ca, deh, asa e obiceiul ma cam calca pe bataturi. La propriu ! Ca am avut intotdeauna o problema cu pantofii noi. Asa ca ma intorceam mai mult schioapa de la Biserica. Dar cu lumina in suflet. Vorba vine, ca nu intelegeam nimic din datul de ture in jurul cladirii.

In plus, nu stiu cum se face, dar in…

View original post 348 more words

Advertisements

One thought on “Cum nu sarbatorim noi

  1. calinakimu says:

    Mă întreb, desigur retoric, există vre-o sărbătoare tradițională, în care să celebrăm dimensiunea interioară a ființei ? Spun asta deoarece, chiar cei care înțeleg sensul acestei întrebări…nu mai își rezervă, nu mai au ”timp” pentru ei ÎNȘIȘI, nici măcar în zilele ce concediu, sau cele libere, ciugulite …din aglomeratul program de fiecare zi. Sărbătorile tradiționale pleacă de la celebrări ale dimensiunii interioare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s